fbpx

Tummen ner, Zuckerberg!

Facebook flyttar ansvaret för 1,5 miljarder användare från Irland till USA, för att kringgå de nya dataskyddsreglerna i GDPR. Henric Carlsson är starkt kritisk till Facebooks agerande:

I våra egna bolag har vi lagt ned en massa tid genom åren för att hantera våra kunders uppgifter på ett klokt och säkert sätt. Vi valde nyligen att certifiera oss i enlighet med ISO 27 001 som handlar om IT och informationssäkerhet. Ett enormt engagemang från personal, stora kostnader, massor med jobb för att klara tufft ställda krav i enlighet med denna standard som är en mycket bra grund för att hantera GDPR. Ett enkelt beslut för oss. För vi vill framåt.

Därför blir man som entreprenör beklämd när Facebook väljer att inte gå samma resa utan duckar helt. Man drar in cirka 1 miljard i intäkter bara i Sverige, betalar inte en krona i skatt och får dessutom bidrag för sin anläggning i Luleå. Detta är ett lågvattenmärke. Sluta hylla den här typen av entreprenörer för de förstör för de andra 98 procenten som försöker göra skillnad- på riktigt.

Tumme ner på den, Zuckerberg!