fbpx

Conscriptor säkrar upp inför GDPR med Microsoft EMS

Ibland kan det vara utmanande att kombinera hög säkerhet med enkla och kostnadseffektiva IT-tjänster.  Conscriptor letade i två år efter möjligheten att säkra upp sin information med hjälp av användarvänlig multifaktorautentisering. Nu är det klart!

 – Antingen har det varit svårt för våra medarbetare att använda dessa tjänster eller så har det tagit lång tid att logga in. Fem minuters väntetid på varje medarbetare varje dag blir många timmar om året som bara går åt till att vänta. Det har även varit luddiga prisbilder på vad tjänsterna kostar och vad man får, säger Mikael Florén, IT-chef på Concscriptor.

Conscriptor är kund hos TeleComputing sedan 2011. Precis som många andra företag har de höga krav på säkerhet och användarvänlighet, men de behöver också vara väl förbereda inför den nya GDPR-lagstiftningen som träder i kraft i maj. I december infördes Microsofts säkerhetslösning EMS (Enterprise Mobility + Security).

– EMS hjälper företag att säkra information utan att krångla till det för användarna. Conscriptor är dessutom ett modernt företag som ligger i framkant gällande teknik. De jobbar framförallt på distans vilket gör det extra viktigt för dem att kunna säkra både information och datorer, säger Therese Granelli, projektledare på TeleComputing.

Idag använder alla medarbetare på Conscriptor Microsoft EMS för att logga in i sin IT-miljö. Under en demo fastnade de även för Azure Information Protection (en annan del av EMS), något de kommer införa under 2018. Då kommer de förutom multifaktorautentisering även kunna klassificera dokument och ställa in vilken nivå på konfidentialitet de vill ha.

– Vi är mycket nöjda med Enterprise Mobility + Security. TeleComputing anpassade tjänsten efter våra behov och vi fick vi tydliga instruktioner i form av guider och muntlig handledning på hur vi skulle testa samt implementera tjänsten. Under projektet hade vi regelbunden kontakt, vilket gav oss en trygg känsla och vi kände att vi hade valt rätt leverantör för projektet, säger Mikael Florén, IT-chef på Concscriptor.